ASELSAN "ODAKAN" ile futbola el attı
Türkiye Futbol Federasyonu ile ASELSAN arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında, Türk futbolunda ODAKAN Yaka kamerası dönemi başlıyor. ODAKAN Yaka ile yeşil sahalarda anlık görüntüler kayıt altına alınacak.
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig maçlarında kullanılması yönünde karar alınan yaka kamera uygulaması hayata geçirildi.
Yarım asırdır çığır açan teknolojiler geliştiren ASELSAN tarafından üretilen ODAKAN Yaka Kamerası, ilk olarak 8 Ağustos tarihinde Gaziantep FK ile Galatasaray arasında oynanan sezonun açılış müsabakasında uygulandı. Gaziantep Stadyumu'ndaki maçta saha içi TFF temsilcisi yaka kamerası takarken, anlık görüntüler başarıyla kayıt altına alındı.
7 stadyumda kurulum tamamlandı
Kent güvenliği çözümleri kapsamında geliştirilerek Türkiye'de uzun yıllardır kullanımda olan ODAKAN Yaka Sisteminin, Türkiye Futbol Federasyonu ve ASELSAN iş birliğiyle Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'de yer alan tüm kulüplerin stadyumlarında devreye alınması planlanıyor. İlk etapta İstanbul'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Beşiktaş Park ve FB Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nin de aralarında bulunduğu 7 stadın yanı sıra Gaziantep Stadyumu'nda teknolojik kurulumlar tamamlandı.
4. hakemler de takacak, görüntüler 5 yıl saklanacak
Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig'de yaka kameraları, TFF temsilcilerinin dışında 4. hakemler tarafından da kullanılmaya başlanacak. ASELSAN ODAKAN Yaka Kamerası tarafından otomatik olarak çekilen sesli görüntü kayıtları 5 yıl süreyle TFF'nin dijital havuzunda saklanacak.







Benzer
Trump: Silah üretimi dört kat artırılacak
ABD ordusunun mühimmat stoku yetecek mi?
MKE TOLGA’dan Suudi Arabistan imzası
Rum Basını: Türkler HİSAR sistemini KKTC’ye konuşlandırdı
Belçika’da zorunlu askerlik geri mi geliyor?
CANiK yeni tabancasını Las Vegas’ta tanıttı
İsviçre askeri heyetinden MKE'ye ziyaret
MKE'den Katar'da stratejik ortaklık